2005-10-08 11:07:12• hírek • Szatmar.ro

Szerződés EU tagországokkal

Románia 2007 január 1-től tagja lesz az Európai Gazdasági Térségnek.

Románia 2007 január 1-től az Uniós csatlakozással egy időben tagja lesz az Európai Gazdasági Térségnek - mondta ma, Bukarestben Winkler Gyula kereskedelmi ügyekkel megbízott miniszter

A tárcavezető az Európai Gazdasági Térség elnevezésű szemináriumon hangsúlyozta: Románia kereskedelmi egyezményeket írt alá az Európai Szabadkereskedelmi Társulás tagállamaival, Izlanddal, Liechtensteinnal, Norvégiával és Svájc-cal. Ezek a kereskedelmi egyezmények elsősorban a kétoldalú kereskedelem liberalizálását célozzák. Románia gazdasági fejlődésével kapcsolatosan fontos, hogy a román termékek versenyképesek legyenek a Társulás tagállamainak piacán.

Ugyanakkor a megbízott miniszter kiemelte: Az elmúlt években 60 %-kal növekedett a Románia és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás közötti kereskedelmi forgalom volumene. Románia leginkább textíliát, lábbelit, üveget, lakkokat és festékeket, bútort, valamint fémszerkezetek exportál. A Szabadkereskedelmi Társulás tagállamai 72 millió USD értékben eszközöltek befektetéseket Romániában. A vegyes tőkéjű vállalkozások száma meghaladta a 300-at.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: